دانلود فیلم محمد رسول الله ۱۹۷۶
The Message
فیلم سینمایی رسالت که به محمد رسولالله شناخته شده است اثر بسیار زیبا و فاخری است به کارگردانی مصطفی عقاد که در سال ۱۹۷۶ تولید و منتشر گردید. این فیلم روایت زندگی پیامبر اسلام،محمد بن عبدالله، را از زمان به مبعث رسیدنش تا دوران وفات آن بزرگوار را به تصویر کشیده است و می توان گفت داستان صدر اسلام را به گونه ای هنری و زیبا به تصویر کشانده است.
در فیلم رسالت بازیگران معروف هالیوود همچون آنتونی کوئین و ایرنه پاپاس به نقش آفرینی پرداختند. نکته قابل توجه و قابل تامل این فیلم آن است که تولیدکنندگان فیلم رسالت باتوجه به اینکه این فیلم درباره زندگی پیامبر معظم اسلام حضرت محمد(ص) است، با ادای «احترام به باورهای مسلمانان» محمدبن عبدالله و همچنین امام علی(ع) و دیگر خلفای راشدین را در فیلم نشان ندادهاند. در مورد پیامبراسلام بازیگران به جای او با دوربین صحبت میکنند و در مورد حضرت علی (ع) در تنها سکانسی که او حضور دارد تنها شمشیر ذوالفقار وی نشان داده میشود.
در واقع شخصیت اصلی این فیلم حمزة بن عبدالمطلب، عموی حضرت محمد است. از وقایع تاریخی مهمی که در این فیلم تصویر شدهاند میتوان به: بعثت پیامبر، قتل سمیه، اسلام آوردن و شکنجهٔ بلال حبشی، جنگ بدر، جنگ احد، هجرت مسلمانان از مکه به مدینه، فتح مکه و… اشاره کرد.
از شخصیتهای تاریخی مهمی که در این فیلم تصویر شدهاند میتوان به: حمزة بن عبدالمطلب، زید پسر حارثه، هند، ابوسفیان، سهیل بن عمرو، وحشی پسر حرب، ابوطالب، ابولهب، ابوجهل، سمیه، بلال حبشی، هراکلیوس (پادشاه وقتروم)، نجاشی (پادشاه وقت حبشه)، خسروپرویز (پادشاه وقت ایران) اشاره کرد. مصطفی عقاد و دخترش سالها بعد در یک عملیات تروریستی توسط القاعدهدر یکی از هتلهای اردن کشته شدند.
تولید
مصطفی عقاد برای ساخت این فیلم با مشکل تأمین هزینههای ساخت مواجه بود و نبود شریک تجاری در ساخت این فیلم، در همان ابتدا فیلم را تا آستانه تعطیلی کشاند تا این که در نهایت توسط معمر قذافی رهبر لیبی مورد حمایت مالی قرار گرفت و بنابراین فیلم برداری این فیلم در کشورهای لیبی و مراکشکه لوکیشنهای مشابه مکه و مدینه آن زمان داشتند، آغاز شد.
بازیگران فیلم محمد رسول الله
- آنتونی کوئین در نقش حمزه
- ایرنه پاپاس در نقش هند
- مایکل آنسارا در نقش ابوسفیان بن حرب
- جانی سکا در نقش بلال
- مایکل فورست در نقش خالد
- آندره مورل در نقش ابوطالب
- گریک هاگون در نقش عمار
- دیمین تامس در نقش زید
- مارتین بنسون در نقش ابوجهل
- رابرت براون در نقش عتبه
- روزالی کراچلی در نقش سمیه
- برونو بارنابی در نقش امیه
- نویل جیسون در نقش جعفر
- جان بنت در نقش سلول
- دونالد برتون در نقش عمرو عاص
- ارل کامرون در نقش نجاشی
- نیکولاس آمر در نقش سهیل
- رونالد چنری در نقش مصعب
- مایکل گادفری در نقش براء بن معرور
- ایون سولون در نقش یاسر
- وولف موریس در نقش ابولهب
- رونالد لی-هانت در نقشهراکلیوس
- جرارد هلی در نقش شاعر سنان
- حبیب عجیلی در نقش ابوحذیفه
- پیتر مدن در نقش مرد بیدست و پا
- حسن الجندی در نقش خسرو پرویز
- عبدالله العمرانی در نقش عکرمه
- الین آیوز-کامرون در نقش امجمیل
- محمد الجداری در نقش قرضدهنده پول
جوایز فیلم
- نامزد جایزه بهترین موسیقی متن اسکار ۱۹۷۷ برای موریس ژار.
موسیقی فیلم محمد رسولالله
نقد و بررسی فیلم محمد رسولالله
فیلم دیدن علاوه بر این که یک سرگرمی است، در حیطه هنر یک علم محسوب میشود. فیلم نباید صرفا جهت پر شدن قسمتی از اوقات فراغتمان دیده شود. هنگامی که دقت ما در فیلم دیدن افزایش یابد، نکات بیشتری از آن را درک خواهیم کرد و در انتخاب اثر بعدی برای دیدن بهتر میشویم. نقد کردن فیلم یعنی دیدن نکات مثبت و نکات منفی اثر و نظر دادن در رابطه با آن.
از زمان کودکی تا به حال هر بار اسم حضرت حمزه (ع) به گوشم خورد ناخودآگاه تصویر آنتونی کوین در ذهن و جانم نقش بست درست مثل تصویری که از داریوش ارجمند بعنوان مالک، فریبرز عرب نیا به عنوان مختار و پرویز پور حسینی به عنوان میثم تمار.فیلم رسالت (The message) ، معروف به محمد رسولالله است. در ابتدا توضیح کوچکی درباره خط داستانی فیلم میدهیم.
این فیلم در رابطه با قسمتی از زندگی پیامبر اسلام، حضرت محمد (ص)، است. زندگی ایشان از سن چهل سالگی تا زمان فوتشان در این فیلم به نمایش درآمده است. بهتر است بگوییم داستان این فیلم، داستان دوران صدر اسلاماست. نکته جالب این فیلم این است که کارگردان فیلم به عقیده مسلمانان در رابطه با این که چهره افراد مقدسی همچون حضرت محمد نباید به تصویر کشیده شود، احترام گذاشته است و در صحنههای فیلم چهره حضرت محمد (ص) و علی بن ابی طالب و چند فرد دیگر دیده نمیشود. به جای شخصیت پیامبر، بازیگران مقابل او با دوربین صحبت میکنند که این خود یک حرکت خلاقانه است زیرا حرکت و موقعیت دوربین اول شخص است که ما این اتفاق را آن زمان در فیلم دیگری مشاهده نکرده بودیم.
در این فیلم موضوعات مهمی از اسلام به تصویر درآمده اند. برای مثال بعثت پیامبر، قتل سمیه، اسلام آوردن و شکنجهٔ بلال حبشی، جنگ بدر، جنگ احد، هجرت مسلمانان از مکه به مدینه، فتح مکه و چند اتفاق دیگر. حال که داستان کلی این فیلم را بررسی کردهایم زمان آن فرا رسیده که نقدی در رابطه با این فیلم ارائه دهیم:
فیلم The message محمد رسولالله در مرجع رسمی IMDB امتیاز 8.5 را کسب کرده است. این امتیاز یک عدد بسیار عالی برای یک اثر هنری محسوب میشود. این امتیاز نشان میدهد که اکثر افرادی که فیلم The Message را مشاهده کردهاند و در این سایت نظراشان را به اشتراک گذاشتهاند، از آن راضی بودهاند.
مصطفی عقاد در هنگام ساخت فیلم محمد رسول الله (ص)، دو نسخه از آن را به صورت موازی با هم ساخت. یکی از نسخههای فیلم با بازیگران انگلیسی زبان تهیه شد و نسخه دیگر با بازیگران عرب زبان به ساخت رسید. به همین دلیل زمانی که به سایت IMDB مراجعه میکنیم دو نسخه مختلف از این فیلم را مشاهده میکنیم که دلیل آن همین موضوع است.
این فیلم یک اثر بسیار بزرگ در صنعت فیلمسازی جهان به حساب میآید. ساختن فیلم تاریخی به این عظمت زمان و سرمایه زیادی را نیاز دارد، و این دقیقا چیزی بود که برای ساخت The Message به آن توجه شد و این فیلم را به یک اثر طلایی تبدیل کرد.
مصطفی عقاد برای ساخت این فیلم با مشکل تأمین هزینههای ساخت مواجه بود؛ از طرف دیگر عدم وجود شریک تجاری در ساخت این فیلم، در همان ابتدا پروژه ساخت فیلم را تا آستانه تعطیلی پیش برد. فیلمبرداری این فیلم در کشورهای لیبی و مراکش که لوکیشنهای مشابه مکه و مدینه آن زمان را داشتند، آغاز شد. برخی از منتقدین میگویند: “فرد دیگری به جز مصطفی عقاد نمیتوانست همچنین اثر خوب و قابل قبولی را خلق کند.”
کار کارگردان این فیلم مذهبی فاخر نیز بر عهده مصطفی عقاد بود. عقاد و دخترش چند سال بعد توسط گروه تروریستی القاعده در یکی از هتلهای اردن به شهادت رسیدند. در تصویر بالا مصطفی عقاد کارگردان این اثر هنری مذهبی تاریخی را مشاهده میکنید. یکی دیگر از ویژگیهای The Message این است که برای به تصویر کشیدن هرچه بهتر موقعیت شبه جزیره عربستان در زمان رسالت پیامبر (ص) از مجموعهها و لباسهای پر زرق و برق در این فیلم استفاده کرده است.
و همچنین این فیلم به بهترین شکل فیلمبرداری شده است. عقاد یک تیم شگفت انگیز از هنرمندان را برای ساخت اثر هنری خود به کار برد، از جمله این افراد میتوان به جک هیلدارد افسانه ای و موریس جار، اشاره کرد.
پیام فیلم رسالة در عصر معاصرش ممکن است از همیشه مهمتر باشد؛ چراکه پرتره دقیقتر از دین اسلام، ریشهها و تاریخ آن ارائه میدهد. بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر و تبلیغات پس از آن افراد زیادی از دین اسلام بیزار شده بودند اما عقاد بر بسیاری از ارزشهای مترقی این مذهب در فیلم رسالة تاکید کرد؛ از جمله این مسائل میتوان به برابری بین مردان و زنان و همچنین مسائل مربوط به صلح، عشق و بخشش اشاره کرد.
عقاد از نظرات روحانیون و اساتید اسلامی بسیار زیادی در جهت ساخت فیلم استفاده کرد تا بتواند خط داستانی مناسبی ارائه دهد. او به عنوان فعال تاریخی و مذهبی نگهبان اعتقاد مسلمانان است. عقاد این فیلم را آموزنده و سرگرم کننده ساخت.
سلام. ممنون از نقد زیبای شما. ایکاش از تاثیر موزیک متن زیبای موریس ژار هم صحبت می کردید که صحنه های این فیلم حماسی رو زیباتر و دلنشین تر کرده.مانند صحنه فتح مکه که سپاه اسلام از تمام دروازه های مکه وارد این شهر میشوند سه فوج تحت فرماندهی سعدبن عباده ،زبیربن عوام و خالدبن ولید بدون دیالوگ و تنها با موزیک زیبای موریس ژار وارد مکه میشوند.و یا صحنه آغاز دعوت علنی پیامبر پس از سه سال نبوت مخفی.
نکته بعدی عکسی است از مصطفی عقاد و آنتونی کوئین که دومین عکس مقاله محسوب میشود با تیتر تصویری از پشت صحنه محمد رسول الله که با توجه به پوشش آنتونی کوئین بنظر میرسد مربوط به فیلم شیر صحرا ( در ایران عمرمختار) باشد.