مستند سیاره زمین 2006 BBC Planet Earth که از بخش تاریخ طبیعی شبکه بی بی سی و با کمک شبکه های دیسکاوری و سی بی سی در سال 2006 روی آنتن رفت.
این مستند توانست عنوان برترین مستند تلویزیونی جهان را به خود اختصاص دهد.
این مستند در ۱۱ قسمت مختلف و هزینه ای بالغ بر 16 میلیون پوند یا 25 میلیون دلار و در مدت 5 سال در تلاش بود که شگفتی های سیاره زیبای ما یعنی زمین را به تصویر بکشد .
به عقیده کارشناسان مستند BBC Planet Earth توانسته تصاویری به یاد ماندنی را از زمین را به بینندگان خود نمایش دهد.
شروع تولید این مستند از سال ۲۰۰۱ آغاز شد و تا سال ۲۰۰۶ ادامه داشت.
این مجموعه امتیاز پربیننده ترین سریال یعنی 9.5 را در سایت IMDB دریافت نموده است.
۳۰ کشور این مستند زیبا را خریداری کرده و از شبکه های محلی خود پخش کردند .
عناوین مجموعه
از قطب تا قطب
کوه
آب شیرین
غار
بیابان
جهان یخ
دشت بزرگ
جنگل
دریای کم عمق
جنگلهای فصلی
اقیانوس عمیق
جوایز کسب شده
جایزه بهترین مستند از انجمن طبیعت انگلستان در سال ۲۰۰۷
جایزه بهترین دستاورد هنری از فستیوال عکاسی RTS در سال ۲۰۰۷
بهترین مستند تلویزیونی دو دوره متوالی جوایز بفتا
۴ دوره جوایز مختلف از مراسم امی ” اسکار تلویزیونی “
جایزه بهترین فیلم از جشنواره حیات وحش آفریقا در سال ۲۰۰۷
قسمت اول
در قسمت اول این مجموعه به نام از قطب تا قطب From Pole To Pole به همراه هم از قطب شمال تا قطب جنوب کره زمین را میگردیم . از جایی که خورشید هیچوقت غروب نمیکند تا جایی که هیچوقت طلوع نمیکند و با هم شاهد صحنه هایی خواهیم بود که تکرار نشدنی هستند.
در قسمت دوم این مستند به نام کوهستان ها Mountains به اقلیم های کوهستانی می پردازیم.کوهستان ها برجسته ترین محصولات نیروهای عظیمی هستند که سطح سیاره ما را شکل میدهند. رانشهای تکتونیکی ، فعالیتهای آتشفشانی و فرسایش توسط باد ، آب ، سرما و بارش . در این قسمت با هم خواهیم دید که چگونه طبیعت وحشی خود را با شرایط سخت و طاقت فرسای انواع مختلف اقلیم های کوهستانی وفق داده است مانند بابون ها در کوه های آتشفشانی اتیوپی . پوما ها در رشته کوه های آند . خرس های گریزلی در رشته کوه های راکی و…
در قسمت سوم این مجموعه به نام آب شیرین Fresh Water به اهمیت آب شیرین و وابستگی حیات موجودات غیر آبزی به این ماده حیاتی که تنها 3% از منابع آب کره زمین را شامل میشود میپردازیم و ویبینیم که چگونه موجودات در رودخانه ها و دریاچه ها شنا میکنند.شکار می کنند و…
در قسمت چهارم این مجموعه به نام غارها Caves به کاوش در غارهای عمیق و بزرگ آهکی میپردازیم . جاهایی که به سختی قابل دسترسی و کاوش هستند و نیاز به گروه های متخصص و در بعضی موارد غواصان ماهر دارند و با هم گونه های نادر حیات وحش را در اعماق تاریک و سرد این غارها خواهیم دید که چگونه به این محیط خو گرفته اند.
در قسمت پنجم این مجموعه به صحرا ها Deserts میپردازیم . بخش بزرگ و رو به گسترشی از سطح زمین را صحرا ها پوشانده اند که هر کدام از انها دارای اقلیم و خشکی متفاوتی هستند . گونه های حیات وحش به طرق مختلف به خصوص در زمینه به دست آوردن آب با این اقلیم ها تطابق یافته اند. برخی از آنها ذاتا موجودات صحرا زی هستند مانند شتر ها و برخی دیگر به ناچار رژیم و شیوه زندگی خود را تغییر داده اند.
در قسمت ششم این مجموعه به نام دنیا های یخی Ice Worlds به سرد ترین نقاط کره زمین یعنی قطب ها میپردازیم. قطب ها شدید ترین تغییرات فصلی را در طول سال شاهد هستند و کوه های یخی دائما در حال ذوب شدن و تشکیل دوباره هستند بنابراین حیات وحش خود را به گونه ای دیگر با این محیط وفق داده و رو به مهاجرت های فصلی اورده است . بخش اعظمی از قطب کاملا خالی از سکنه است و تنها 3% از سواحل و دامنه های کوهپایه ای آن در بهار پذیرای جانوران مهاجر است.
در بخش هفتم این مجموعه به اقلیم های جلگه ای میپردازیم . یک چهارم از سطح کره زمین از قطب شمال تا مناطق گرمسیری را دشت های باز متشکل از مناطق کم ارتفاع و ارتفاعات کوهستانی تشکیل داده است . در این دشت ها انواع مختلفی از پوشش های گیاهی را شاهد هستیم که غذای اصلی بزرگ ترین جمعیت گیاهخواران را تشکیل می دهد که خود این گیاهخواران نیز طعمه لذیذی برای گوشتخواران ساکن دشت را تشکیل میدهند . با هم چرخه حیات را در این اقلیم شاهد خواهیم بود.
در قسمت هشتم این مجموعه به جنگل های بارانی میپردازیم . جنگل های بارانی با وسعتی برابر 3% سطح کره زمین زیستگته نیمی از گونه های جانوری و 80% از حشرات موجود هستند پس اقلیم آن یکی از پیچیده ترین و رقابتی تریا اقلیم های سطح زمین است . با هم چرخه زندگی را در جنگل های بارانی شاهد خواهیم بود.
در قسمت نهم این مجموعه به آبهای کم عمق می پردازیم . آبهای کم عمق تنها 8% از سطح زمین را پوشش میدهند اما حاوی غنی ترین و متنوع ترین زندگی دریایی هستند. از پلانگتون ها و مرجان ها تا پرندگان و انواع بی مهرگان و پستانداران دریایی از مار های دریایی تا گونه های بسیار نادر ماهی ها.با ما همراه شوید تا به تماشای یکی دیگر از قسمت فوق العاده زیبای این مجموعه بپردازیم.
در قسمت دهم این مجموعه به جنگل های موسمی میپردازیم .درختان بزرگ ترین موجودات زمین و نیز یکی از قدیمی ترین ساکنان آن می باشند. جنگل های موسمی برخلاف جنگل های بارانی گرمسیری بزرگترین زیستگاه های کره زمین هستند . یک سوم کل درختان در تایگا های پهناور شمالی رشد میکنند. شمال امریکا و کالیفرنیا زیستگاه درختان سکویا بزرگترین درختان کره زمین هستند . فتوسنتز درختان نقش بسیار حیاتی در چرخه زندگی دیگر موجودات کره زمین ایفا می کند.
در قسمت یازدهم این مجموعه به اقیانوس ها میپردازیم . اقیانوس های وسیعی که دو سوم از سطح کره زمین را پوشانده اند. برخی از آنها کم عمق و برخی دیگر به انقدر عمیق هستند که کوهستان های مرتفع در آن غرق می شوند. اقیانوس ها زنجیره غذایی پیچیده و شگفت آوری را شامل می شوند.از جانوران میکروسکوپی تا نهنگ ها که در اقیانوس ها در حال شنا کردن یا غوطه وری هستند. بعضی از انها برای تنفس به سطح اب میایند در حالی که گونه های دیگر در اعماق تاریک دریا مخفی هستند.
سلام بعداز دانلود مستند پخش نمیشه لطفا راهکار بدید ممنون
البته مستند سیاره زمین در 11 قسمت